Valmistusohje

4-5 porkkanaa
2 omenaa
1 dl paahdettuja, rouhittuja maapähkinöitä
1 dl hienonnettua persiljaa

Kastike:
1 pieni mieto chili
pieni purkillinen ananasmurskaa
2 rkl soijakastiketta
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi

1. Raasta kuoritut porkkanat ja omenat karkeaksi raasteeksi.
2. Lisää joukkoon maapähkinärouhe.
3. Leikkaa chili halki ja ota siemenet pois. Hienonna chili erittäin hienoksi ja sekoita ananasmurskaan.
4. Mausta murska vielä soijakastikkeella, sitruunamehulla ja murskatulla valkosipulinkynnellä.
5. Sekoita kastike raasteeseen ja anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.
6. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Testattu Marttakeittiössä

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30 g
  • Sokerit 18.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 550.1 mg
  • Kalsium 63.5 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 35.8 mg