Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 100 g
    Voi
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 68 kcal/annos
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 6.2 mg
  • Natrium 55.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.5 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 4.1 g

Valmistusohje

2 ½ dl vettä
100 g voita
¼ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
paistamiseen: öljyä
pinnalle: sokeria, (kanelia)

  1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
  2. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
  3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
  4. Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.
  5. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

    Tarjoa churrot tuoreina.

 

 

Jaa sivu