Valmistusohje

250 g (3 dl) couscoussuurimoita
3 ½ dl vettä
1 tl suolaa

1 sitruuna
1 dl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

3 punaista paprikaa
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 pieni nippu kevätsipulia
2-4 tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja ohuina viipaleina
3 kourallista tuoreita yrttejä (basilikaa, korianteria, minttua, sileälehtistä persiljaa)

1. Sekoita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen couscoussuurimot. Nosta kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä 5 minuuttia kannen alla.
2. Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori. Sekoita se ja sitruunan mehu sekä öljy, ripaus suolaa ja pippuria keskenään ja lisää suurimoiden joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
3. Pane paprikat grilliin tai kuumaan uuniin (250°C:seen) ja paahda ne kauttaaltaan tummiksi; kääntele silloin tällöin. Paprikat saavat mustua, sillä ne kuoritaan
ja mustaa ei jää jäljelle. Siirrä paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja annan höyrystyä 5 minuuttia. Kuori paprikat, poista siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi.
4. Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannulla, valurautapannulla tai grillissä molemmin puolin, kunnes ne saavat kauniin värin.
Hienonna kevätsipulit, poista chileistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Lisää couscousin joukkoon paprikakuutiot, kesäkurpitsat, kevätsipulit, chilit sekä yrtit ja sekoita hyvin.
6. Anna salaatin maustua tunti pari ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 331 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 16.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 498.3 mg
  • Kalsium 60.3 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 213.2 mg
Jaa sivu