Curry-kalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/curry_kalakeitto_00007_2.jpg
Valmistusohje
1 rkl öljyä
½–1 tl currya
1 ½ dl pikariisiä
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
ripaus musta- tai valkopippurirouhetta
250 g pakastekasvissuikaleita
1 pkt pakasteseitiä (400 g)
1 dl tuoretta korianteria
- Kaada öljy kattilaan, sekoita curry ja riisi joukkoon. Kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja ripaus pippurirouhetta. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää kattilaan kasvissuikaleet. Anna kiehua hetki.
- Paloittele sulanut pakastekala, ripottele pinnalle hiukan suolaa ja lisää kattilaan.
- Anna keiton kiehua sen verran, että riisi on napakan kypsää.
- Tarkista maku. Lisää pinnalle silputtua korianteria.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
260
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 20.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 931.6 mg
- Kalsium 50 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 12.1 mg
Ainesosat
-
1 rklRypsiöljy
-
3/4 tlMausteet, currya
-
1 1/2 dlRiisi tumma
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/4 tlMustapippuri
-
250 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
400 gSeiti, pakaste
-
1 dlKorianterin lehdet
-
2 kplKalaliemikuutio