Ainesosat

  • 3 rkl
    Voi
  • 3 rkl
    Siirappi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 65 g
    Manteli
  • 1 rkl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 150 g
    Suklaa, maitosuklaa

Reseptin ravintosisältö

Energia 532 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 210.8 mg
  • Natrium 110.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 52.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.4 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.5 g
  • Rasva 30.1 g

Valmistusohje

3 rkl voita
3 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja

Päälle: 150 g maitosuklaata

1. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet kattilaan.
2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan hämmentäen, kunnes se alkaa irrota kattilan reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada lämmin seos öljytyn leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.
5. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele tai leikkaa paloiksi.

Jaa sivu