Dal bhat, linssikastiketta ja riisiä

Helppotekoinen ja maukas nepalilainen ruoka, joka tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso tomaatti
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tai hienonnettua inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkumaa
2 tl garam masala -mausteseosta
(1 tl juustokuminaa)
1-2 tl suolaa
1 l vettä

Lisäksi: keitettyä riisiä

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatti.
  2. Lämmitä öljy kasarissa keskilämmölle. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota hetki.
  3. Lisää inkivääri sekä mausteet ja kypsennä muutama minuutti sekoitellen.
  4. Lisää tomaatti ja linssit sekä tarvittaessa öljyä. Sekoita ja kypsennä hetki.
  5. Lisää kasariin vesi, kiehauta.
  6. Anna poreilla rauhassa, 15–30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kastikkeen on tarkoitus olla löysää. Jos haluat paksumpaa kastiketta, lisää ensin puolet vedestä ja sitten vähitellen tarpeen mukaan.

Ravintosisältö

  • Energia 193 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.8 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 29 mg
  • Natrium 597.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 7.4 g