Dal bhat, linssikastiketta ja riisiä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Aasia_Martat_Dal_bhat_roti_leipa_vaaka_H.jpg
Dal bhat, linssikastiketta ja riisiä
Helppotekoinen ja maukas nepalilainen ruoka, joka tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso tomaatti
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tai hienonnettua inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkumaa
2 tl garam masala -mausteseosta
(1 tl juustokuminaa)
1-2 tl suolaa
1 l vettä
Lisäksi: keitettyä riisiä
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko tomaatti.
- Lämmitä öljy kasarissa keskilämmölle. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota hetki.
- Lisää inkivääri sekä mausteet ja kypsennä muutama minuutti sekoitellen.
- Lisää tomaatti ja linssit sekä tarvittaessa öljyä. Sekoita ja kypsennä hetki.
- Lisää kasariin vesi, kiehauta.
- Anna poreilla rauhassa, 15–30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Kastikkeen on tarkoitus olla löysää. Jos haluat paksumpaa kastiketta, lisää ensin puolet vedestä ja sitten vähitellen tarpeen mukaan.
Ravintosisältö
- Energia 193 kcal/annos
- C-vitamiini 4.8 mg
- Rauta 3.4 mg
- Kalsium 29 mg
- Natrium 597.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Sokerit 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
- Proteiini 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 7.4 g
Pääraaka-aineet
-
160 gLinssi, punainen, kuivattu
-
2 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli
-
2 kynsiValkosipuli
-
1 iso annos (100.0 g)Tomaatti
-
2 tlInkivääri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlkurkuma, jauhettu