Valmistusohje

Dukkah
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl juustokuminaa

Salaatti
200 g fetajuustoa
4 kpl persimonia tai päärynää
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
4 rkl dukkah-mausteseosta
1 ruukku tummalehtistä salaattia
1 ruukku minttua

Appelsiinivinegretti
3 rkl appelsiinimehua
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus usolaa
ripaus mustapippuria

1. Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
2. Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
3. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
4. Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
5. Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
6. Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
7. Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 435 kcal/annos
  • Rasva 33.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.7 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.6 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 605.6 mg
  • Kalsium 385.1 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • C-vitamiini 33.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*