Valmistusohje

1 pienehkö keräkaali
1 paprika
1 pienehkö sipuli

liemi:
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl valkoviinietikkaa
runsas 1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sellerisuolaa
1 tl vaaleaa sinappia
ripaus mustapippuria

1. Raasta keräkaali. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi.
2. Pane kasvikset kulhoon, sekoita ja ripottele sokeri päälle.
3. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia.
4. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle.
5. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä.

Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin.

Ainesosat

  • 1000 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 1 3/4 dl
    Sokeri
  • 1 3/4 dl
    Viinietikka
  • 1 1/4 dl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1 tl
    Sinappi
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 196 kcal/annos
  • C-vitamiini 69.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 47.4 mg
  • Natrium 383.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 19.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 11.4 g
Jaa sivu