Valmistusohje

1 pienehkö keräkaali
1 paprika
1 pienehkö sipuli

liemi:
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl valkoviinietikkaa
runsas 1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sellerisuolaa
1 tl vaaleaa sinappia
ripaus mustapippuria

1. Raasta keräkaali. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi.
2. Pane kasvikset kulhoon, sekoita.
3. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia.
4. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle.
5. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä.

Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 196 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 69.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 47.4 mg
  • Natrium 383.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 19.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 11.4 g