Eeva-tädin kaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/eeva-tadin-salaatti1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 pienehkö keräkaali
1 paprika
1 pienehkö sipuli
liemi:
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl valkoviinietikkaa
runsas 1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sellerisuolaa
1 tl vaaleaa sinappia
ripaus mustapippuria
1. Raasta keräkaali. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi.
2. Pane kasvikset kulhoon, sekoita ja ripottele sokeri päälle.
3. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia.
4. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle.
5. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä.
Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
196
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 69.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 47.4 mg
- Natrium 383.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 19.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Proteiini 1.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 11.4 g
Ainesosat
-
1000 gValkokaali, keräkaali
-
170 gPaprika, punainen
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 3/4 dlSokeri
-
1 3/4 dlViinietikka
-
1 1/4 dlRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 tlSinappi
-
1/4 tlMustapippuri