Avainsanat:

Valmistusohje

100 g margariinia
4 dl hedelmä-pähkinämysliä
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Ota esiin 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperi. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä suurta taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitsevat noin 2 rkl taikinaa. Jätä kekojen väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.
Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 102 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 3.1 mg
  • Natrium 55.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 4.3 g

Katso video

Kommentit (2)

  1. Myslissä on mukana kaurahiutaleita.

  2. Missä ne kaurat on? Kaurakeksit??

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*