Englantilainen hedelmäkakku

20 annosta

Valmistusohje

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1-2 dl paloiteltuja kirsikoita
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rusinoita
1 dl luumusuikaleita

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja hedelmät ja lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vähintään 1,8 litran vuokaan ja paista 175°C:ssa reilu tunti.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.12 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 191 kcal
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 74 mg
  • Natrium 129.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 10.9 g