Englantilainen hedelmäkakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Englantilainen-hedelmakakku.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Juhlan nautinnot
- Leivonnaiset makeat
- Perinneruoat
Valmistusohje
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1-2 dl paloiteltuja kirsikoita
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rusinoita
1 dl luumusuikaleita
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja hedelmät ja
lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista
175°C:ssa reilu tunti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 74 mg
- Natrium 129.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 12.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 10.9 g
Ainesosat
-
200 gVoi
-
2 dlSokeri
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlKirsikka, kivetön
-
55 gPähkinä, hasselpähkinä
-
1 dlRusina
-
75 gLuumu, kivetön, kuivattu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus