Valmistusohje

Sokerikakkupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
margariinia vuoan voiteluun
korppujauhoja jauhottamiseen

1. Voitele 2 litran tasapohjainen kakkuvuoka ja korppujauhota se huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen, mutta huolellisesti.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
5. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
6. Ripota hienoasokeria leivinpaperille.
7. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Kostutus:
kahvia

Täyte ja päällinen:
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 dl kinuskikastiketta
2 levyä Daim-suklaata (2 pikkupakettia tai 1 iso)

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.
3. Nuiji suklaa karkeaksi rouheeksi perunanuijalla paketin päältä.
4. Kostuta alimmainen pohja kahvilla, levitä pohjalle kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja suklaarouhetta.
5. Pane päälle toinen kakkulevy, kostuta ja tee kuten kohdassa 4.
6. Pane päälle kakun kansilevy, kostuta ja tee kuten edellä.

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 rkl
    Jauho, korppujauho
  • 1 dl
    Kahvijuoma, suodatinkahvijuoma
  • 4 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 2 dl
    Jälkiruokakastike, kinuskikastike
  • 56 g
    Suklaapatukka täytesuklaa, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 322 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 102.7 mg
  • Natrium 103.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 22.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
  • Rasva 19.9 g
Jaa sivu