Enkelikakku

12 annosta

Valmistusohje

Sokerikakkupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
margariinia vuoan voiteluun
korppujauhoja jauhottamiseen

1. Voitele 2 litran tasapohjainen kakkuvuoka ja korppujauhota se huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen, mutta huolellisesti.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
5. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
6. Ripota hienosokeria leivinpaperille.
7. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Kostutus:
kahvia

Täyte ja päällinen:
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 dl kinuskikastiketta
2 levyä Daim-suklaata (2 pikkupakettia tai 1 iso)

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.
3. Nuiji suklaa karkeaksi rouheeksi perunanuijalla paketin päältä.
4. Kostuta alimmainen pohja kahvilla, levitä pohjalle kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja suklaarouhetta.
5. Pane päälle toinen kakkulevy, kostuta ja tee kuten kohdassa 4.
6. Pane päälle kakun kansilevy, kostuta ja tee kuten edellä.

Vinkki: Kakun kypsyyden voi tarkistaa pienellä puutikulla, esim. hammastikulla. Työnnä tikku kakkuun ja vedä pois. Jos tikkuun ei ole jäänyt taikinaa, niin kakku on kypsä. Jos tikkuun jää taikinaa, paistoa kannattaa jatkaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 322 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 102.7 mg
  • Natrium 103.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 22.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
  • Rasva 19.9 g