Valmistusohje

1 sipuli
10 kiinteää perunaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
½ dl raastettua ricotta salataa tai muuta juustoa
mustapippuria

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja laita ne veteen odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan öljy, chili ja jeera. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen hetki.
  3. Lisää sipuli ja perunat. Jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee.
  4. Kaada kasvisliemi kattilaan ja kiehauta.
  5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  6. Ota puolet perunoista pois kattilasta. Soseuta loput perunat jasipuli sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
  7. Lisää kattilaan kerma, juustoraaste ja loput perunat. Kiehauta ja mausta pippurilla.

    Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi paahdettuja leipäkuutioita eli krutonkeja.

 

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 600 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 8 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 20 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 1 tsp, whole
    Kuminan siemenet

Reseptin ravintosisältö

Energia 296 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.1 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 82.5 mg
  • Natrium 1254.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Rasva 17.3 g
Jaa sivu