Ainesosat

  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 dl
    Väkiviinaetikka
  • 3 dl
    Sokeri
  • 1 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 2000 g
    Punajuuri
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 48 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 10.3 mg
  • Natrium 258.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Valmistusohje

2 kg punajuuria
1 1/2 l vettä
suolaa

mausteliemi:
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria (250 g)
1 rkl suolaa
10 valkopippuria
10 neilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja
(muutama valkosipulin kynsi)

  1. Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Kuori ne ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
  3. Keitä vettä, sokeria ja kangastilkkuun käärittyjä mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
  4. Nosta maustepussi pois liemestä ja kaada liemi kuumana punajuurien päälle.
    Piparjuurilastut ja mahdolliset valkosipulin kynnet voi jättää tölkkeihin makua antamaan.
Jaa sivu