Ainesosat

  • 400 g
    Kangasrousku
  • 1 dl
    Viinietikka
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 g
    Laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu
  • 1 tbsp
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 122 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 24.5 mg
  • Natrium 297.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 22.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.7 g

Valmistusohje

1 l pieniä kangas-, pikku- tai oranssirouskuja

Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
½ tl suolaa
5 neilikkaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi

  1. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Valuta ja anna jäähtyä.
  3. Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi. Lado sienet kerroksittain mausteiden kanssa tölkkiin.
  4. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. 
Jaa sivu