Etikkarouskut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/shutterstock_218751931b.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaani
Valmistusohje
1 l pieniä kangas-, pikku- tai oranssirouskuja
Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
½ tl suolaa
5 neilikkaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
- Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Valuta ja anna jäähtyä.
- Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi. Lado sienet kerroksittain mausteiden kanssa tölkkiin.
- Kaada jäähtynyt liemi päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
122
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
- Sokerit 22.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 297.3 mg
- Kalsium 24.5 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 3.7 mg
Ainesosat
-
1 tbspMaustepippuri, jauhettu
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
3.5 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 gLaakerinlehti
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlSokeri
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlViinietikka
-
400 gKangasrousku