Etikkarouskut

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l pieniä kangas-, pikku- tai oranssirouskuja

Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
5 neilikkaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi

  1. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Valuta ja anna jäähtyä.
  3. Kuori ja paloittele sipuli, sekä valkosipulinkynsi.
  4. Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi.
  5. Lado sienet kerroksittain mausteiden ja sipulien kanssa puhtaaseen tölkkiin.
  6. Kaada liemi päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 122 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Sokerit 22.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 587.9 mg
  • Kalsium 24.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 3.7 mg