Valmistusohje

1 l pieniä kangas-, pikku- tai oranssirouskuja

Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
½ tl suolaa
5 neilikkaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi

  1. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Valuta ja anna jäähtyä.
  3. Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi. Lado sienet kerroksittain mausteiden kanssa tölkkiin.
  4. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 122 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Sokerit 22.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 297.3 mg
  • Kalsium 24.5 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 3.7 mg
Jaa sivu