Valmistusohje

8–10 pihviä

Mureketaikina:
noin 250 g kypsiä kikherneitä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua persiljaa rouhittuna
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1–2 rkl sitruunanmehua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
3/4 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta

Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä

  1. Valmista mureketaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.  Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella kulhossa.
  2. Kaada seesaminsiemeniä lautaselle.
  3. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä.
  4. Kääntele pihvit molemmin seesaminsiemenissä.
  5. Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi muutama minuutti per puoli.

    Tarjoa esimerkiksi minttukastikkeen ja salaatin tai juuresraasteen kanssa.
    Kikherneet voi keittää itse tai käyttää säilykekikherneitä.  Säilykeherneet on nopea vaihtoehto.

    Kuivattujen kikherneiden käsittelyohjeet:
    1. Liota kikherneitä väljässä vedessä 8 tuntia.
    2. Huuhtele ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia.
    3. Anna kikherneiden jäähtyä keitinvedessä ennen kuin kaadat veden siivilän läpi pois.
    1 dl kuivattuja kikherneitä painaa noin 80 g
    1 dl:stä tulee noin 3 dl eli noin 200 g kypsiä kikherneitä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 209 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 10.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 523.4 mg
  • Kalsium 132.2 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg

Katso video

Jaa sivu