Falafel-pyörykät ja -pihvit

G
4 annosta

Valmistusohje

8–10 pihviä

Mureketaikina:
noin 250 g kypsiä kikherneitä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua persiljaa rouhittuna
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
1–2 rkl sitruunanmehua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta

Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä

  1. Valmista mureketaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.  Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella kulhossa.
  2. Kaada seesaminsiemeniä lautaselle.
  3. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä tai halutessasi voit tehdä myös pyöryköitä.
  4. Kääntele pihvit molemmin seesaminsiemenissä.
  5. Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi muutama minuutti per puoli.

    Tarjoa esimerkiksi minttukastikkeen ja salaatin tai juuresraasteen kanssa.
    Kikherneet voi keittää itse tai käyttää säilykekikherneitä.  Säilykeherneet on nopea vaihtoehto.

    Testattu Marttakeittiössä

    Kuivattujen kikherneiden käsittelyohjeet:
    1. Liota kikherneitä väljässä vedessä 8 tuntia.
    2. Huuhtele ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia.
    3. Anna kikherneiden jäähtyä keitinvedessä ennen kuin kaadat veden siivilän läpi pois.
    1 dl kuivattuja kikherneitä painaa noin 80 g
    1 dl:stä tulee noin 3 dl eli noin 200 g kypsiä kikherneitä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 209 kcal/annos
  • Rasva 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 10.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 668.8 mg
  • Kalsium 132.3 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus