Fenkoli-puolukkapikkeli

4 annosta

Valmistusohje

3 dl vettä
1 dl omena- tai valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
6 kokonaista neilikkaa
6 katajanmarjaa
1-2 fenkolia (n. 500 g)
100 g puolukoita

  1. Valmista pikkeli päivää tai paria ennen tarjoilua. Mittaa kasariin vesi, etikka ja sokeri. Lisää neilikat ja katajanmarjat. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Pane viipaleet ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada pikkeliliemi päälle ja nosta jääkaappiin.
Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv
  • Energia 217 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 52.5 g
  • Sokerit 48.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 61.2 mg
  • Kalsium 67.2 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 15.4 mg

Testattu Marttakeittiössä