Feta- ja yrttimuffinssit

20 annosta

Valmistusohje

Muffinssitaikina (2 annosta)

2 tlk kermaviiliä tai kaurafraichea
1,5 dl rypsiöljyä
2 mustapippuria
2 mm suolaa
4 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa

Paistamiseen ja vuokien voiteluun öljyä

  1. Sekoita kulhossa kermaviili, öljy, kananmunat sekä mausteet tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita
    tasaiseksi. Jaa kahteen osaan ja lisää täytteet.

Fetamuffinsit

1 annos muffinitaikinaa
150 g fetajuustoa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk kivettömiä kalamataoliiveja
1 tl yrttisekoitusta
1 ruukku tuoretta basilikaa

  1. Murusta feta ja pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit pienemmiksi paloiksi. Pilko myös puolet basilikaruukusta.
  2. Sekoita pilkotut ainekset ja yrttimauste muffinitaikinan sekaan.
  3. Jaa taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin tai muffinivuokiin.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kullanruskeita.
  5. Revi loput basilikasta jäähtyneiden muffinien päälle ja tarjoile.

Helpot yrttimuffinssit

1 annos muffinitaikinaa
100 g voimakasta juustoa (esim.
Punaleima)
0,5 ruukkua lehtipersiljaa
0,5 ruukkua timjamia

  1. Pilko yrtit ja sekoita juuston kanssa. Jaa taikina voidellun
    muffinipellin syvennyksiin tai muffinivuokiin.
  2. Paista 200-asteisessa 20–25 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.

Vinkki! Nämä ihanat pienet suolaiset ovat hyviä juhlatarjottavia!

  • Energia 201 kcal/annos
  • Rasva 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.8 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 209.7 mg
  • Kalsium 106 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg