Valmistusohje

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 paprika
2 tomaattia
1 (puna)sipuli
noin 150 g fetajuustoa
2-3 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl oreganoa
1 1/2 tl timjamia
mustapippurirouhetta
öljyä

1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi.
2. Halkaise paprika ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi.
3. Halkaise ja viipaloi sipulit ja lohko tomaatit.
4. Valuta feta ja leikkaa kuutioiksi.
5. Yhdistä ainekset kulhossa. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja anna maustua.
6. Revi alumiinifoliosta neljä reilua palaa ja jaa ainekset niille. Nosta folion reunat ylös, mutta jätä nyytit hieman auki.
7.. Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin puoli tuntia. Voit kypsentää nyytit myös grillissä.

 

Ainesosat

  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 160 g
    Tomaatti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 150 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1 1/2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 1/2 tl
    Mausteet, timjami, kuivattu
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 104.8 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 219.3 mg
  • Natrium 541.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 6.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.3 g
  • Proteiini 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 16.8 g
Jaa sivu