Filippiiniläinen kanapata (Adobo)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/adobo-rajattu.jpg
Filippiiniläinen kanapata (Adobo)
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
4 valkosipulinkynttä
600 g kanan paistileikkeitä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl (vähäsuolaista) soijakastiketta
2 rkl kokonaisia mustapippureita (tai 2 tl rouhittua)
1 rkl fariinisokeria
2 rkl rypsiöljyä
2 laakerinlehteä
1 sipuli
3 dl vettä
pinnalle: kevätsipulia
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paistileikkeet niiden koosta riippuen 2–3 osaan. Yhdistä isossa kulhossa valkoviinietikka, soijakastike, valkosipuli, pippurit, laakerinlehdet sekä kananpalat. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä suurella pannulla tai kattilassa. Nostele kana marinadista (säästä marinadi) ja ruskista palat pannulla molemmin puolin. Tee tämä kahdessa erässä, jos palat eivät mahdu pannulle kunnolla. Nostele ruskistetut palat lautaselle.
- Lisää pannulle tai kattilaan toinen ruokalusikallinen rypsiöljyä sekä hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää pannuun kanan marinadi, vesi ja fariinisokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta kananpalat takaisin pannuun ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Käännä kananpalat noin puolivälissä. Testaa kanan kypsyys.
- Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kera.
Vinkki! Maut imeytyvät kanaan sitä paremmin, mitä pidempään marinoit. Voit siis laittaa kanat marinoitumaan esim. aamulla, jos laitat ruoan iltapäivällä tai illalla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 190 kcal/annos
- Rasva 8.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 22.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 9.6 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 544.4 mg
- Kalsium 39.5 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 2.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlLaakerinlehti
-
2 rklRypsiöljy
-
2 rklMustapippuri
-
15 gValkosipuli
-
600 gBroilerisuikale, keskiarvo
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
100 gSipuli
-
1 rklSokeri
-
50 gMaustekastike, soijakastike
-
50 gViinietikka