Friteeratut pikkukalat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/09/MARTAT_Afrikka2_SAMBIA_friteeratut_pikkukalat_vaaka_H.jpg
Friteeratut pikkukalat
-
Avainsanat:
- Kala
Valmistusohje
1 kg pieniä perattuja muikkuja
1 rkl merisuolaa
mustapippuria myllystä
Friteeraustaikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
3 kananmunan keltuaista
3 dl vettä
1 dl maitoa
ripaus chili-, cayenne- ja cajunmaustetta
Paistamiseen:
0,5 l öljyä
Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja ripottele niiden päälle suolaa ja pippuria. Anna maustua noin puoli tuntia. Sekoita taikina ja anna sen tekeytyä vähintään 10 minuuttia.
Kuumenna öljy kattilassa. Kasta muuta muikku kerrallaan taikinassa, nosta kattilaan ja kypsennä öljyssä 5-7 minuuttia. Valuta ja tarjoile.
- Energia 326 kcal/annos
- Rauta 3.4 mg
- Kalsium 430.2 mg
- Natrium 1701 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
- Proteiini 37 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 7.9 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gMuikku järvi
-
1 rklMerisuola, jodioimaton
-
130 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 tlLeivinjauhe
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
65 gJauho, korppujauho
-
3 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
100 gMaito, rasvaton