Friteeratut pikkukalat

6 annosta

Valmistusohje

1 kg pieniä perattuja muikkuja
1 rkl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Friteeraustaikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
3 kananmunan keltuaista
3 dl vettä
1 dl maitoa
ripaus chili-, cayenne- ja cajunmaustetta

Paistamiseen:
0,5 l öljyä

Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja ripottele niiden päälle suolaa ja pippuria. Anna maustua noin puoli tuntia. Sekoita taikina ja anna sen tekeytyä vähintään 10 minuuttia.

Kuumenna öljy kattilassa. Kasta muuta muikku kerrallaan taikinassa, nosta kattilaan ja kypsennä öljyssä 5-7 minuuttia. Valuta ja tarjoile.

  • Energia 326 kcal/annos
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 430.2 mg
  • Natrium 1701 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
  • Proteiini 37 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 7.9 g