Avainsanat:

Valmistusohje

4 isoa perunaa
200 g vihreitä papuja
2 dl mungpavun ituja
400 g tofua tai tempeä
100 g salaattia tai kaalia
1 kurkku
1 kevätsipuli
2 keitettyä kananmunaa
tuoreita yrttejä (korianteria tai thaibasilikaa)
maapähkinäkastiketta

1. Kuori ja pilko perunat suupaloiksi. Kiehauta kattilassa vettä, mausta suolalla. Kypsennä ensin vihreitä papuja ja ituja vedessä muutama minuutti ja siirrä ne kylmään veteen. Keitä sitten perunat kypsiksi.

2. Pilko tofu tai tempe paloiksi. Jos käytät tofua, anna palojen kuivaa hetki talouspaperien välissä. Paista tofu- tai tempepalat öljyssä pannulla rapeiksi.

3. Viipaloi salaatti tai kaali, kurkku ja kevätsipuli. Puolita keitetyt kanan-munat. Revi tai hienonna yritit.

4. Kokoa salaatti kulhoon ja sekoita joukkoon maapähkinäkastike.

Maapähkinäkastike
1 dl maapähkinävoita
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 lime
2 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1–2 dl kookosmaitoa tai vettä

1. Pilko valkosipuli ja chili. Raasta limen kuori ja purista mehu.

2. Perinteinen valmistustapa on murskata ainekset morttelilla, mutta kastikkeen voi valmistaa myös monitoimikoneessa. Lisää nestettä erissä saadaksesi haluamasi koostumuksen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 648 kcal/annos
  • C-vitamiini 52.1 mg
  • Rauta 9 mg
  • Kalsium 437.3 mg
  • Natrium 433.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.6 g
  • Sokerit 13.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.3 g
  • Proteiini 27.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
  • Rasva 39.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*