Valmistusohje

1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
2 viipaletta vaaleaa leipää
vettä
n. 500 g kypsiä luumutomaatteja
300 g tuoretta kurkkua
1 punainen paprika
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
1 vihreä paprika
nippu ruohosipulia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
3. Murenna leipäviipaleet pieneen kulhoon ja lisää vettä sen verran, että leipä kostuu pehmeäksi.
4. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi. Tee tomaatteihin viillot ja pane ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi, kunnes kuoret repeilevät. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet sekä kannat.
5. Pane tomaatit, sipulit ja kostunut leipä tehosekoittimeen. Lisää myös kuorittu ja paloiteltu kurkku.
6. Poista paprikasta kanta ja kuutoi. Lisää paprikakuutiot sekä öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.
7. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Tarjoa kylmän keiton lisäkkeenä halutessasi paprikakuutioita ja hienonnettua ruohosipulia.

Ainesosat

  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Paahtoleipä, vehnä, vesi
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 500 g
    Tomaatti
  • 300 g
    Kurkku
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 1/2 dl
    Oliiviöljy
  • 2 rkl
    Viinietikka
  • 3/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 174 tl
    Mustapippuri
  • 170 g
    Paprika, vihreä
  • 50 g
    Ruohosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 479 kcal/annos
  • C-vitamiini 178 mg
  • Rauta 26.4 mg
  • Kalsium 434.2 mg
  • Natrium 554 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 85 g
  • Proteiini 13 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 18.7 g
Jaa sivu