Gazpacho kylmä tomaattikeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
2 viipaletta vaaleaa leipää
vettä
n. 500 g kypsiä luumutomaatteja
300 g tuoretta kurkkua
1 punainen paprika
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
1 vihreä paprika
nippu ruohosipulia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
3. Murenna leipäviipaleet pieneen kulhoon ja lisää vettä sen verran, että leipä kostuu pehmeäksi.
4. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi. Tee tomaatteihin viillot ja pane ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi, kunnes kuoret repeilevät. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet sekä kannat tomaateista.
5. Pane tomaatit, sipulit ja kostunut leipä tehosekoittimeen. Lisää myös kuorittu ja paloiteltu kurkku.
6. Poista paprikasta kanta ja kuutoi. Lisää paprikakuutiot sekä öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.
7. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Tarjoa kylmän keiton lisäkkeenä halutessasi paprikakuutioita ja hienonnettua ruohosipulia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.89 kg CO2 ekv
  • Energia 479 kcal/annos
  • Rasva 18.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 85 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 554 mg
  • Kalsium 434.2 mg
  • Rauta 26.4 mg
  • C-vitamiini 178 mg