Glögipäärynät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/gl_gipp_ryn_netti.jpg
Glögipäärynät
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
Valmistusohje
6 annosta
6 kaunismuotoista kiinteää päärynää
½ l punaista glögitiivistettä
½ l vettä
Kastike:
2 dl valmista vaniljakastiketta
½ tl jauhettua kardemummaa
kanelia
- Kuori päärynät ja jätä kanta paikalleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynä seisoo vakaasti.
- Aseta päärynät kapeaan kattilaan, niin että ne pysyvät pystyssä. Kaada päälle vahva makea glögi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä päärynöitä hiljaa, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 20-30 minuuttia.
- Anna jäähtyä keitinliemessä. Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen ja kanelin kanssa.
–
Vinkki: Glögin voit edelleen laimentaa ja tarjota kuumennettuna rusinoiden ja manteleiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.01 kg CO2 ekv
- Energia 208 kcal/annos
- Rasva 1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
- Sokerit 40.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.5 g
- Natrium 21.5 mg
- Kalsium 76.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 28 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
1/2 tlKardemumma
-
2 dlJälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, perunajauho
-
10 dlGlögijuoma, alkoholiton
-
1320 gPäärynä, kuorittu