Valmistusohje

6 annosta

6 kaunismuotoista kiinteää päärynää
½ l punaista glögitiivistettä
½ l vettä

Kastike:
2 dl valmista vaniljakastiketta
½ tl jauhettua kardemummaa
kanelia

  1. Kuori päärynät ja jätä kanta paikalleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynä seisoo vakaasti.
  2. Aseta päärynät kapeaan kattilaan, niin että ne pysyvät pystyssä. Kaada päälle vahva makea glögi.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä päärynöitä hiljaa, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 20-30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä keitinliemessä. Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen ja kanelin kanssa.

    Glögin voit edelleen laimentaa ja tarjota kuumennettuna rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 208 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
  • Sokerit 40.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 21.5 mg
  • Kalsium 76.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 28 mg
Jaa sivu