Valmistusohje

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
100 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
1 ½ dl raparperihilloa
(sokeria)

kostutus:
½ dl laktoositonta maitoa
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti siivilän läpi vaahtoon.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja tasoita kevyesti.
  4. Paista 225°C:ssa 5-7 minuuttia.
  5. Kumoa valmis kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta levy ja levitä täyte tasaisesti levyn päälle.
  6. Rullaa levy kääretortuksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 1 1/2 dl
    Hedelmähillo, keskiarvo
  • 3 rkl
    Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 145 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 75.5 mg
  • Natrium 98.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 16 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Proteiini 3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 4.7 g
Jaa sivu