Gluteeniton ja laktoositon raparperikääretorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/raparperik_retorttu.jpg
Gluteeniton ja laktoositon raparperikääretorttu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
väliin:
100 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
1 ½ dl raparperihilloa
(sokeria)
kostutus:
½ dl laktoositonta maitoa
1 tl vaniljasokeria
- Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti siivilän läpi vaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja tasoita kevyesti.
- Paista 225°C:ssa 5-7 minuuttia.
- Kumoa valmis kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta levy ja levitä täyte tasaisesti levyn päälle.
- Rullaa levy kääretortuksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 145 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23 g
- Sokerit 16 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 98.3 mg
- Kalsium 75.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlVanilliinisokeri
-
3 rklRasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1 ug
-
1 1/2 dlHedelmähillo, keskiarvo
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 1/2 dlSokeri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton