Gluteeniton ja laktoositon raparperikääretorttu

G
12 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
100 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
1 ½ dl raparperihilloa
(sokeria)

kostutus:
½ dl laktoositonta maitoa
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti siivilän läpi vaahtoon.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja tasoita kevyesti.
  4. Paista 225°C:ssa 5-7 minuuttia.
  5. Kumoa valmis kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta levy ja levitä täyte tasaisesti levyn päälle.
  6. Rullaa levy kääretortuksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 145 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Sokerit 16 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 98.3 mg
  • Kalsium 75.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 1.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus