Valmistusohje

4 dl vettä tai maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
½ rkl sokeria
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
2 kananmunaa
2 dl omenaraastetta
1 ½ dl tattarijauhoja
n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Fibrexiä

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, kananmuna, psyllium ja omenaraaste.
  3. Sekoita jauhot ja Fibrex keskenään, lisää puolet jauhoista taikinaan.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää loput jauhot sekoittaen.
  5. Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun n. 1 ½ l:n vuokaan.
  6. Peitä leivinliinalla, anna kohota lämpimässä lähes kaksinkertaiseksi.
  7. Paista 225°C:ssa n. 30 minuuttia.

Omenaraasten sijasta voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Ainesosat

  • 325 g
    Jauho, jauhoseos, gluteeniton, tuotekeskiarvo
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 30 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 rkl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 130 g
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 1/2 dl
    Jauho, tattarisuurimo tai -jauho
  • 1/3 rkl
    Lese, kauralese
  • 1 dl
    Lese, kauralese

Reseptin ravintosisältö

Energia 81 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 20.1 mg
  • Natrium 110.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.9 g
Jaa sivu