Gluteeniton omenaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/omenalei_2.jpg
Gluteeniton omenaleipä
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
4 dl vettä tai maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
½ rkl sokeria
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
2 kananmunaa
2 dl omenaraastetta
1 ½ dl tattarijauhoja
n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Fibrexiä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää suola, kananmuna, psyllium ja omenaraaste.
- Sekoita jauhot ja Fibrex keskenään, lisää puolet jauhoista taikinaan.
- Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää loput jauhot sekoittaen.
- Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun n. 1 ½ l:n vuokaan.
- Peitä leivinliinalla, anna kohota lämpimässä lähes kaksinkertaiseksi.
- Paista 225°C:ssa n. 30 minuuttia.
Omenaraasten sijasta voi käyttää myös porkkanaraastetta.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 81 kcal/annos
- Rasva 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 110.7 mg
- Kalsium 20.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlLese, kauralese
-
1/3 rklLese, kauralese
-
1 1/2 dlJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
130 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 rklSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
30 gHiiva
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
325 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, tuotekeskiarvo