Gluteenittoman hiivataikinan perusohje

G
10 annosta

Valmistusohje

5 dl vettä
1 rkl siirappia
reilu 1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl psylliumia
5 dl gluteenittomia jauhoja

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita muut ainekset paitsi jauhot ja anna seistä noin 5 m nuutin ajan.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita joko käsin tai taikinakoukuilla noin 5 minuuttia, kunnes kaikki jauhot on lisätty.
  4. Lisää leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja siirrä taikina pöydälle. Tee taikinasta pötkö ja jaa se noin kymmeneen osaan. Tee paloista sämpylöitä ja siirrä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  5. Anna sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia.
  6. Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa 15–18 minuutin ajan.

VINKKI: Saat sämpylöihin mukavasti vaihtelua maustamalla niitä
erilaisilla kuivatuilla yrteillä, kuten rosmariinilla ja timjamilla.

VINKKI: Psylliumia löydät ruokakaupasta useimmiten leivontaosastolta tai gluteenittomien jauhojen hyllyltä. Gluteenittomat jauhot ovat
erilaisia, joten kokeilemalla löydät omat suosikit, ne jotka toimivat
parhaiten ja maistuvat mieleisiltä.

  • Energia 159 kcal/annos
  • Rasva 4.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.4 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 249.9 mg
  • Kalsium 73.4 mg
  • Rauta 2.2 mg