Gluteenittoman hiivataikinan perusohje
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kansi_2_H.jpg
Gluteenittoman hiivataikinan perusohje
Valmistusohje
5 dl vettä
1 rkl siirappia
reilu 1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl psylliumia
5 dl gluteenittomia jauhoja
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Sekoita muut ainekset paitsi jauhot ja anna seistä noin 5 m nuutin ajan.
- Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita joko käsin tai taikinakoukuilla noin 5 minuuttia, kunnes kaikki jauhot on lisätty.
- Lisää leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja siirrä taikina pöydälle. Tee taikinasta pötkö ja jaa se noin kymmeneen osaan. Tee paloista sämpylöitä ja siirrä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Anna sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia.
- Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa 15–18 minuutin ajan.
VINKKI: Saat sämpylöihin mukavasti vaihtelua maustamalla niitä
erilaisilla kuivatuilla yrteillä, kuten rosmariinilla ja timjamilla.
VINKKI: Psylliumia löydät ruokakaupasta useimmiten leivontaosastolta tai gluteenittomien jauhojen hyllyltä. Gluteenittomat jauhot ovat
erilaisia, joten kokeilemalla löydät omat suosikit, ne jotka toimivat
parhaiten ja maistuvat mieleisiltä.
- Energia 159 kcal/annos
- Rasva 4.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.4 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 249.9 mg
- Kalsium 73.4 mg
- Rauta 2.2 mg
Pääraaka-aineet
-
325 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
-
25 gHiiva
-
45 gRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSiirappi