Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Perunahiutale
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 200 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 260 g
    Jauho, jauhoseos, gluteeniton, tuotekeskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 210 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 28.9 mg
  • Natrium 121.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Rasva 13.5 g

Valmistusohje

Perunavoitaikina:
11/2 dl perunahiutaleita
11/2 dl vettä
200 g margariinia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

1. Mittaa perunahiutaleet kulhoon. Lisää kylmä vesi ja anna sen imeytyä.
2. Lisää margariini ja jauhoseos. Nypi tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua hetki viileässä.

Rahkavoitaikina:
250 g margariinia
5 dl gluteeniton jauhoseosta
1 tlk (250 g) maitorahkaa

1. Nypi margariini jauhoseoksen joukkoon. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua hetki viilessä.

Täytteeksi:
luumusosetta
Voiteluun:
munaa

1. Leivo taikinasta gluteenittomalla jauholla leivitetyllä pöydällä ohut levy. Erota siitä pyöreällä muotilla kakkuja. Jaa täytteeksi luumusosetta. Taita tortut puolikuun muotoon.
2. Halutessasi voit koristella tortut mantelin puolikkailla.
3. Voitele tortut munalla ja paista ne 225°C:ssa uunissa 10-15 minuuttia.

Joulutorttujen valmistuksessa voit käyttää joko peruna- tai rahkataikinaa. Jos ruokavaliosi on maidoton, tee tortut perunataikinasta.

Jaa sivu