Valmistusohje

125 g laktoositonta margariinia
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
11/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1 muna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl tattarijauhoa
1 tl soodaa

1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja hienonnetut mausteet. Jäähdytä seos.
2. Lisää muna sekä keskenään sekoitettuina jauhoseos, tattarijauho ja sooda. Anna taikinan kovettua hetki viileässä.
3. Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna gluteenitonta jauhoa.
4. Erota taikinalevystä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200°C:ssa noin 7 minuuttia.

Taikinasta voit tehdä myös mantelipipareita.
Pyöritä taikinasta palloja, litistä ne ja koristele mantelilla.
Paista kuten piparkakut.

Ainesosat

  • 125 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/4 dl
    Sokeri
  • 3/4 dl
    Siirappi
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tl
    Kardemumma
  • 2 1/4 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Jauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
  • 2 1/2 dl
    Jauho, tattarisuurimo tai -jauho
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1/2 tsp
    Inkivääri, jauhettu
  • 1/4 tsp
    Neilikka, jauhettu
  • 1 1/2 tl
    Kuminan siemenet

Reseptin ravintosisältö

Energia 73 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 17.2 mg
  • Natrium 58.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
  • Proteiini 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 2.8 g
Jaa sivu