Gnocchipannu sienillä

Gnocchipannu sienillä on arjen pikaruoka parhaimmillaan! Voit käyttää ruokaan myös kuivattuja sieniä. Liota silloin sieniä ja purista ylimääräinen vesi pois ennen ruokaan lisäämistä. Sesonkiaikana voit hyödyntää tuoreita sieniä.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 prk (á 160 g) sienikuutioita
500 g gnoccheja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
0,5 tl suolaa
1 mm mustapippuria
0,5 ruukkua timjamia
70 g tuoretta pinaattia

  1. Valuta sienisäilykkeet siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Hienonna timjami ja huuhtele pinaatti.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on loput nesteet haihtuneet. Lisää öljy ja sipuli ja paista muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja gnocchit. Paista gnocceja 10–15 minuuttia välillä sekoitellen. Gnocchit pehmenevät ja niihin saa tulla paistopintaa.
  6. Lisää suola, mustapippuri ja timjami. Tarkista maku.
  7. Viimeistele pinaatilla. Tarjoile heti.

Testattu Marttakeittiössä



Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 484 kcal/annos
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 17.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 84.3 g
  • Sokerit 9.3 g
  • Kuitu, kokonais- 8.3 g
  • Natrium 991.7 mg
  • Kalsium 110.6 mg
  • Rauta 8.8 mg
  • C-vitamiini 27.6 mg