Gozinaki, karamellisoitu pähkinäkeksi

Georgialainen karamellisoitu pähkinäkeksi. Gozinakeja tarjoillaan etenkin uutena vuotena.

G
4 annosta

Valmistusohje

300 g saksanpähkinöitä
(tai pähkinäsekoitusta)
1 dl hunajaa
0,5 dl sokeria

  1. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lämmitä hunaja pannulla miedolla lämmöllä ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä muutama minuutti sekoittaen. Lisää pähkinät ja kääntele pannulla muutaman minuutin ajan.
  2. Laita pöydälle leivinpaperi, kostuta sitä hieman. Kaada pähkinäseos sen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi vedellä kostutetulla kaulimella tai kostutetuin käsin. Muotoile neliskulmaiseksi levyksi. Anna jähmettyä 10 minuuttia ja leikkaa veitsellä neliön tai vinoneliön muotoisiksi kekseiksi.
  3. Koska gozinakissa on enemmän hunajaa kuin sokeria, ei levy jähmety kovaksi vaan on ennemminkin hiukan hajoavaa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 650 kcal/annos
  • Rasva 48.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 40.5 g
  • Sokerit 40.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 1.2 mg
  • Kalsium 106.8 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 3.6 mg