Valmistusohje

½ kg kirjolohifileetä
puoli nippua tilliä
½-1 tl rouhittua valkopippuria
1 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria

1.Pyyhi fileoitu ja ruodoton lohifilee talouspaperilla puhtaaksi.
2.Sekoita suola ja sokeri keskenään. Hiero kaikki mausteet lohen lihapuolelle.
3.Lisää tillit varsineen fileen pinnalle. Kääri filee leivinpaperiin ja muovipussiin/elmukelmuun.
4.Laita kevyt paino päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1-2 vrk.
5.Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
6.Leikkaa filee ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.

Testattu Marttakeittiössä

Kommentit (4)

  1. Olen ostanut tuoreen kirjolohifileen. Gravannut sen normaalisti ja laittanut heti pakkaseen. Kun haluan käyttää sen, otan noin puolitoista vuorokautta jääkaappiin sulaman. Kala graavaantuu samalla kun sulaa.

  2. Pitääkö raaka kala pakastaa ennen kuin sitä graavataan?

  3. Ihan Marttojen ohjeella tehnyt ja välillä pakastanut. Mutta mistään en löydä selkeää ohjetta kuinka kotona pakastetun graavilohen sulatus olisi parasta tehdä ja kauanko se sulatuksen jälkeen säilyy. Jollei tule heti syödyksi 😉

  4. Yleensä teen joko sitruuna- tai mustapippurilla. Lisäksi lorautan hiukan sitruunamehua ja/tai pikkiriikkisen konjakkia. Herkkua se on aina. Tosin yön yli on minusta hiukan liian vähän, vähintään vuorokausi…

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*