Valmistusohje

½ kg kirjolohta
puoli nippua tilliä
½ tl rouhittua valkopippuria
½ rkl karkeaa suolaa
(½ tl sokeria)

  1. Fileoi lohipala. Leikkaa kala pitkin selkäruotoa. Nypi ruodot pois, mutta älä
  2. poista nahkaa. Pyyhi fileet talouspaperilla puhtaiksi.
  3. Hiero mausteet kalan lihapuolelle.
  4. Ripottele vadin pohjalle tilliä ja karkeaa suolaa. Nosta kalafileet astiaan siten, että niiden lihapuolet ovat vastakkain. Päälle ja väliin tillitupsuja.
  5. Pidä kalaa viileässä peitettynä ja painon alla yön yli tai vuorokausi. Kääntele paloja kerran tai pari välillä.
  6. Raaputa pinnalta mausteet ja leikkaa kala ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi nahkaa myöten.

Kommentit (2)

  1. Ihan Marttojen ohjeella tehnyt ja välillä pakastanut. Mutta mistään en löydä selkeää ohjetta kuinka kotona pakastetun graavilohen sulatus olisi parasta tehdä ja kauanko se sulatuksen jälkeen säilyy. Jollei tule heti syödyksi 😉

  2. Yleensä teen joko sitruuna- tai mustapippurilla. Lisäksi lorautan hiukan sitruunamehua ja/tai pikkiriikkisen konjakkia. Herkkua se on aina. Tosin yön yli on minusta hiukan liian vähän, vähintään vuorokausi…

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*