Avainsanat:

Valmistusohje

1/2 dl manteleita
1/2 dl saksanpähkinöitä
6 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta

Öljyseokseen: rypsiöljyä ja hunajaa 1:2

  1. Leikkaa mantelit ja pähkinät puolikkaiksi ja sekoita niihin kaurahiutaleet, siemenet ja mausteet.
  2. Säilytä seos kannellisessa lasiastiassa jää- tai viileäkaapissa.
  3. Ennen tarjoamista ota tarpeellinen määrä seosta ja paahda sitä kuumassa, kuivassa paistinpannussa.
  4. Sekoita öljyä ja hunajaa, esim. 2 rkl öljyä ja ½ dl hunajaa, ja lisää tätä seosta pannulle.
  5. Kuumenna sekoitellen.Nauti aamu- tai välipalalla maustamattoman (bulgarian)jogurtin ja marjojen kanssa.
    Lämmin granola houkuttaa jo tuoksullaan.

Vinkit:

  • Granola tarkoittaa rapeaa herkkumysliä, joka valmistetaan paahtamalla hiutale-, pähkinä- ja siemenseosta tilkassa öljyä ja hunajaa. Kuivattuja hedelmiä ja marjoja voidaan lisätä.
  • Voit hyvin paahtaa koko annoksen kerralla 150-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä 35 – 40 minuutissa. Säilytä kannellisessa lasitölkissä jää- tai viileäkaapissa.
  • Granola on hyvää myös mantelijuoman, maidon tai viilin kanssa.
  • Voit marjojen sijaan tarjota lisäkkeenä raastettua tai paloiteltua omenaa.
  • Vaihtelua saat erilaisista pähkinöistä ja siemenistä, jotka takaavat hyvien rasvojen saannin.
  • Voit sekoittaa valmiiseen granolaan kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
  • Voit vaihtaa hunajan vaaleaan siirappiin, vaahtera- tai agavesiirappiin.
  • Voit vaihtaa esim. puolet kaurahiutaleista spelttihiutaleisiin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu