Grilliperuna
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Grilliperuna2.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kasvisruoat
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
Pane pestyt kuorimattomat perunat grillin yläritilälle.
Perunat paahtuvat rapeapintaisiksi ja sisältä kypsiksi 50-60 minuutissa.
Viillä kypsän perunan pintaan ristikko ja purista hieman sisustaa ulospäin.
Perunat voi myös kypsentää foliossa kokonaisina tai puolikkaina.
Herkullisen grilliaterian kruunaa kesäinen kylmä kastike.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 6 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 3.3 mg
- Natrium 0.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Ainesosat
-
4 kplPeruna, punnittu kuorineen