Grilliperuna
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Grilliperuna2.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kasvisruoat
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
Pane pestyt kuorimattomat perunat grillin yläritilälle.
Perunat paahtuvat rapeapintaisiksi ja sisältä kypsiksi 50-60 minuutissa.
Viillä kypsän perunan pintaan ristikko ja purista hieman sisustaa ulospäin.
Perunat voi myös kypsentää foliossa kokonaisina tai puolikkaina.
Herkullisen grilliaterian kruunaa kesäinen kylmä kastike.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
45
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 6 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 3.3 mg
- Natrium 0.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Ainesosat
-
4 kplPeruna, punnittu kuorineen