Gupta, lihapullakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

Lihapullat
400 g karitsan-, lampaan tai naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua yrttiä (esim. oreganoa, timjamia, minttua)
0,5 dl hienonnettua korianteria

Keitto
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
10–12 kuivattua aprikoosia paloiteltuna
13 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl viinietikkaa
0,5 dl hienonnettua korianteria
(suolaa, mustapippuria)

  1. Valmista lihapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile massasta kostein käsin noin 15 lihapullaa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää riisit ja kuullota noin minuutti.
  3. Lisää aprikoosit, vesi ja liemikuutio. Keitä välillä sekoitelen keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
    Lisää keittoon tomaattipyree ja viinietikka.
  4. Laita lihapullat keittoon muutama kerrallaan, varovasti sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia.
  5. Viimeistele keitto korianterilla ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 360 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.3 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 30.3 mg
  • Natrium 1413.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Proteiini 21.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 19 g