Hanna-tädin kakut

50 annosta

Valmistusohje

3 dl sokeria
1,5 dl hapanta kermaa
1 tl soodaa
175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leivo taikina tangoksi, jonka halkaisija on 2 cm:ä ja paloittele se 2 cm:n pituisiksi
paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Pane ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista Hanna-tädin kakkuja 200 asteen lämmössä 10 minuuttia.

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 85 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 4.3 mg
  • Natrium 49.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 4 g