Hapankaalipiirakka

10 annosta

Valmistusohje

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g voita
1 dl vettä

Täyte
1 dl siirappia
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua meiramia
0,5 tl mustapippuria
120 g smetanaa
800 g hapankaalia
0,5 tl suolaa

Voiteluun
1 kananmuna
0,5 dl voisulaa (noin 50 g)

  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää vesi vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Laita siirappi, mausteet ja smetana paistinpannulle. Sekoita hyvin keskenään ja keitä noin 10 minuuttia ilman kantta. Lisää joukkoon hapankaali ja hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy paperin päällä uunipellille. Levitä täytettä levylle siten, että reunoihin jää tyhjää noin 1 cm:n verran. Voitele reunat munalla. Kauli toinen taikinapala saman kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta se paperin avulla piirakan kanneksi. Painele haarukalla reunat hyvin kiinni. Voitele piirakan pinta munalla. Pistele kanteen muutama reikä haarukalla.
  4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa, ensin alatasolla 10–15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota piirakka uunista ja voitele voisulalla. Tarjoa lämpimänä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 461 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.8 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • Kalsium 122.1 mg
  • Natrium 731.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 14.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 16.8 g
  • Rasva 26.6 g