Valmistusohje

Pohja:
2 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
25 g hiivaa
tilkka vettä
1 tl suolaa
1 dl öljyä
3–4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 l hapankaalia
1 sipuli
100 g siansivua tai pekonia
½ dl öljyä
ripaus muskottia
3 rkl siirappia
(suolaa)
Voiteluun:
1 muna

  1. Sekoita kaurahiutaleet piimään ja anna niiden turvota muutama tunti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan ja lisää taikinaan. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla notkeaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla.
  2. Liota hapankaalia vedessä noin tunnin ajan (vähempi aika riittää, jos haluaa voimakkaamman maun). Puristele vesi pois.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi siansivu.
  4. Kuumenna pannulla öljy. Lisää ensin lihakuutiot ja ruskista hetki. Lisää sipulisilppu ja lopuksi kaali. Mausta seos ja hauduta hetki. Lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Kauli piirakkataikina levyksi tai muotoile piirakkavuoan pohjalle. Jätä hieman taikinaa koristenauhoja varten. Levitä täyte pohjalle ja käännä reunoja vähän täytteen päälle. Kauli lopputaikina ja leikkaa ohuita nauhoja piirakan päälle. Voitele reunat ja nauhat munalla.
  6. Paista piirakkaa 200°C:ssa puolisen tuntia.

Ainesosat

  • 2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 2 dl
    Kaurahiutale
  • 25 g
    Hiiva
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 10 dl
    Hapankaali
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 100 g
    Pekoni, rasvainen
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 3 rkl
    Siirappi
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 266 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 53.9 mg
  • Natrium 460.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.2 g
  • Proteiini 5.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 15.9 g
Jaa sivu