Hapatetut suolakurkut

G
20 annosta

Valmistusohje

3 kg pieniä avomaankurkkuja

1–2 sipulia renkaina tai paloina

(2–3 valkosipulinkynttä)

pala piparjuurta

tillin oksia

sinapinsiemeniä

mustaherukanlehtiä

2 rkl hapankaalimehua tai heraa tai pala hapanleipää

2–3 l suolavettä (15 g merisuolaa/1 litra vettä)

Lisäksi:

iso steriloitu lasipurkki

muovipussi

Keitä suolavesi ja anna jäähtyä. Pese kurkut huolellisesti. Poista mahdolliset vioittuneet kohdat. Viipaloi kurkut puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele sipulit ja piparjuuri. Lado kurkut ja muut ainekset kerroksittain tiiviisti lasipurkkiin. Jätä purkkiin tilaa; kurkkujen päälle tulee paino.

Kaada jäähtynyt suolavesi astiaan. Täytä muovipussi vedellä ja sulje huolellisesti, ettei vettä valu pussista pois. Aseta pussi purkkiin päällimmäiseksi. Se pitää kurkut nestepinnan alapuolella ja sulkee purkin suun. Älä sulje purkkia kannella.

Aseta tölkki paikkaan, jossa lämpötila on 18–20°C. Käymisen alussa lämpötila voi olla hieman korkeampikin. Pidä huolta, että raaka-aineet ovat koko ajan nesteen peitossa. Tarvittaessa voit lisätä keitettyä vettä purkkiin. Anna kurkkujen käydä 8–10 päivää. Siirrä purkki viileään (2–8°C). Kurkut ovat valmiita 2–3 viikon kuluttua.

  • Energia 6 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 7.2 mg
  • Natrium 287.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.6 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g