Valmistusohje

noin 10 pihviä

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2–3 rkl hienonnettua korianteria, basilikaa tai persiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Pane silppu ja öljy kulhoon ja kypsennä pari minuuttia mikroaaltouunissa tai kypsennä sipulisilppu paistinpannulla.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.
  5. Paista pihvit molemmin puolin.

    Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi puolukkasurvos ja raikas salaatti.

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 2 dl
    Soijarouhe, vaalea tai tumma
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 1/2 rkl
    Basilika, tuore
  • 1/2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 163 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 106.4 mg
  • Natrium 394.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 8.1 g
Jaa sivu