Valmistusohje

6-8 tasakokoista perunaa
2 rkl voita tai margariinia
ripaus suolaa
1/2 dl juustoraastetta

1. Leikkaa kuoritut perunat melkein pohjaan saakka ohuiksi viipaleiksi. Viipalointia helpottaa, jos laitat perunan puukauhaan, jossa se pysyy hyvin paikoillaan ja pohja jää ehjäksi.
2. Nosta perunat uunivuokaan viipaloitu puoli ylöspäin. Voitele ne voisulalla tai pane voinokare jokaisen päälle.
3. Paista 225°C:ssa noin puoli tuntia.
4. Ota perunat uunista ja voitele niitä jälleen rasvalla ja ripottele pinnalle hiukan suolaa ja juustoraastetta.
5. Pane ne takaisin uuniin ja anna niiden paistua kypsiksi, noin 20-30 minuuttia.

Ainesosat

  • 420 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 rkl
    Voi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 20 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 149 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 54.7 mg
  • Natrium 348.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Rasva 7.4 g
Jaa sivu