Hasselbackan uuniomenat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_lmasto_hasselbackan_uuniomenat_H.jpg
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
4 isoa omenaa (hapan lajike) (n. 800 g)
Pähkinäseos:
50 g rasiamargariinia tai 0,5 dl öljyä
2 dl hasselpähkinärouhetta (100 g)
1 dl neljänviljanhiutaleita
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
Lisäksi:
1 tlk kauravaniljakastiketta
- Pese omenat ja halkaise ne. Koverra siemenkota pois. Käännä omenat leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja tee terävällä veitsellä ohuita viiltoja. Nosta omenat voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita pehmeän rasvan (tai öljyn) joukkoon pähkinärouhe, hiutaleet, sokeri ja mausteet. Levitä seos vuokaan omenoiden päälle ja väliin.
- Paista 200-asteisesssa uunissa noin 30 min. Tarjoa omenat kauravaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
222
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 20.8 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 29.2 mg
- Natrium 23.9 mg
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Sokerit 18.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.5 g
- Proteiini 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 12.3 g
Ainesosat
-
4 keskikokoinen annos (200.0 g)isoa omenaa (hapan lajike)
-
50 grasiamargariinia tai 0,5 dl öljyä
-
100 ghasselpähkinärouhetta (2 dl)
-
35 gneljänviljanhiutaleita (1 dl)
-
70 gfariinisokeria (1 dl)
-
2 tlkanelia
-
0.5 tlkardemummaa
-
0.5 tljauhettua inkivääriä
-
200 gkauravaniljakastiketta