Valmistusohje

4 isoa omenaa (hapan lajike) (n. 800 g)
Pähkinäseos:
50 g rasiamargariinia tai 0,5 dl öljyä
2 dl hasselpähkinärouhetta (100 g)
1 dl neljänviljanhiutaleita
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
Lisäksi:
1 tlk kauravaniljakastiketta

  1. Pese omenat ja halkaise ne. Koverra siemenkota pois. Käännä omenat leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja tee terävällä veitsellä ohuita viiltoja. Nosta omenat voideltuun uunivuokaan.
  2. Sekoita pehmeän rasvan (tai öljyn) joukkoon pähkinärouhe, hiutaleet, sokeri ja mausteet. Levitä seos vuokaan omenoiden päälle ja väliin.
  3. Paista 200-asteisesssa uunissa noin 30 min. Tarjoa omenat kauravaniljakastikkeen kanssa.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 444 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 41.7 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 58.5 mg
  • Natrium 47.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.3 g
  • Sokerit 36.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 82.9 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 24.6 g
Jaa sivu