Valmistusohje

4 isoa omenaa (hapan lajike) (n. 800 g)
Pähkinäseos:
50 g rasiamargariinia tai 0,5 dl öljyä
2 dl hasselpähkinärouhetta (100 g)
1 dl neljänviljanhiutaleita
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
Lisäksi:
1 tlk kauravaniljakastiketta

  1. Pese omenat ja halkaise ne. Koverra siemenkota pois. Käännä omenat leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja tee terävällä veitsellä ohuita viiltoja. Nosta omenat voideltuun uunivuokaan.
  2. Sekoita pehmeän rasvan (tai öljyn) joukkoon pähkinärouhe, hiutaleet, sokeri ja mausteet. Levitä seos vuokaan omenoiden päälle ja väliin.
  3. Paista 200-asteisesssa uunissa noin 30 min. Tarjoa omenat kauravaniljakastikkeen kanssa.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 222 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 20.8 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 29.2 mg
  • Natrium 23.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 18.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.5 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 12.3 g
Jaa sivu