Hatsapuri

Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on lukuisia eri versioita. Hatsapuria syödään usein alkupalana tai pikaruokana. Sen sisään leivotaan juustoa ja leipä paistetaan usein uunin sijaan pannussa.

4 annosta

Valmistusohje

4 dl vettä
0,5 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
9–11 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Täyte:
200 g fetaa
150 g mozzarellaraastetta
200 g sileää raejuustoa (esim. Keso)
1 kananmuna
öljyä paistamiseen

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola, puolet jauhoista ja öljy. Vaivaa loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan, kunnes saat aikaan pizzataikinaa muistuttavan pehmeän, ei liian löysän taikinan. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna kohota 1,5 tuntia.
  2. Tee juustotäyte. Murustele feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, raejuusto ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele kuplat pois taikinasta, ripottele pöydälle hieman jauhoja ja nosta taikina pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Kauli tai venyttele käsin jokainen osa noin 25 cm leveiksi kiekoiksi. Jaa kiekoille täytettä ja levitä sitä niin, että reunoille jää tilaa noin 1 cm. Kerää ja venytä taikinan reunat nyytiksi ja purista yhteen tiukaksi saumaksi. Painele nyytit kiekoiksi, jotka mahtuvat paistinpannulle.
  4. Kuumenna paistinpannussa hiukan öljyä. Laita hatsapuri saumapuoli alaspäin pannulle. Pistele toiselle puolelle haarukalla muutamia reikiä. Paista keskilämmöllä 5–8 minuuttia
    molemmin puolin, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voitele öljytilkalla ennen kääntämistä. Halkaise tai leikkaa leipä muutaman palaan ja tarjoa lämpimänä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.93 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 784 kcal/annos
  • Rasva 27.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.7 g
  • Proteiini 37.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 94.6 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 1359.1 mg
  • Kalsium 524 mg
  • Rauta 6.3 mg
  • C-vitamiini 0.4 mg