Valmistusohje

n. 1 kg punakaalia
2-3 rkl öljyä
2 rkl siirappia
2-3 omenaa
1 sipuli
pala purjoa
1-2 rkl viinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1/2 dl laimentamatonta mustaherukkamehua (mehutiivistettä)

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
3. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat lohkoiksi.
4. Lisää sipulit, omenalohkot ja viinietikka pataan.
5. Hauduta miedolla lämmöllänoin 45 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta.
6. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.

Ainesosat

  • 1000 g
    Punakaali
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Siirappi
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 75 g
    Purjosipuli
  • 1 1/2 rkl
    Viinietikka
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Mehu, höyrymehu, laimentamaton, sokeroitu

Reseptin ravintosisältö

Energia 131 kcal/annos
  • C-vitamiini 105.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 60.3 mg
  • Natrium 158 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 17.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.6 g
Jaa sivu