Hauki-vegepelti

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 700 g haukifileetä
suolaa
mustapippuria
1 romanesco- tai kukkakaali
3-4 porkkanaa
½ dl öljyä
1 dl hienonnettua tilliä
½ sitruunankuori ja mehu
2 tl kokojyväsinappia
1 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta

Lisäksi hyvää leipää, tilliä ja sitruunalohkoja.

  1. Pyyhi haukifilee ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Huuhtele ja paloittele kaali suupaloiksi, käytä myös varsi ja lehdet.
  3. Pese porkkanat huolella ja leikkaa kuorineen tikuiksi.
  4. Sekoita öljystä, tillistä, sitruunasta ja sinapista kastike ja valuta hauen ja kasvisten päälle.
  5. Ripottele vielä päälle juustoraaste ja paista 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Viimeistele tillin oksilla, sitruunalohkoilla ja tarjoile leivän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa hauen myös uunivuoassa. Laita hauki, kaali ja porkkanat vuokaan ja kaada päälle 2 dl juustoista ruokakermaa, johon on sekoitettu suola, mustapippuri, tilli ja kokojyväsinappi. Paista uunissa kuten edellä, mausta lopuksi sitruunalla.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 340 kcal/annos
  • C-vitamiini 67.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 235.8 mg
  • Natrium 363.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
  • Proteiini 37.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 17.3 g