Ainesosat

  • 500 g
    Hauki
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 104 kcal/annos
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 62.9 mg
  • Natrium 635.1 mg
  • Proteiini 22.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 1.4 g

Valmistusohje

100–150 g ruodotonta haukifileetä ruokailijaa kohti
suolaa
mausteita, esim. pippuria, sitruunapippuria, currya

Valmistukseen:
pitkiä grillitikkuja
voita ja öljyä

  1. Leikkaa kalafileestä pituussuunnassa 1–2 cm:n levyisiä suikaleita.
  2. Mausta ne suolalla ja pippureilla.
  3. Kiepauta suikaleet rulliksi. Ota rullasta sormilla napakka ote ja työnnä öljytty grillitikku rullan läpi.
  4. Pane pannulle tilkka öljyä ja nokare voita ja paista ”tikkareita” muutama minuutti molemmilta puolilta kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.

    Voit yhdistellä eri kalalajeja: esimerkiksi hauesta ja kirjolohesta tulee kauniin värikkäitä tikkareita.
Jaa sivu