Hävikkikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/12/martat_havikki_keitto_h.jpg
Hävikkikeitto
Valmistusohje
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
1 l pilkottuja kasviksia esim. kukka- ja lehtikaalia, porkkanaa, purjoa, palsternakkaa ja perunaa
100 g kinkkua tai kalkkunaa
- Mittaa vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta.
- Lisää kiehuvaan kasvisliemeen pilkotut kasvikset: aloita kypsennys juureksista, lisää kaalit ja lopuksi peruna. Jos käytät kypsiä perunoita, niin lisää ne vasta muiden kasvisten kypsyttyä.
- Keitä kasvikset kypsiksi. Tarkista keiton maku.
- Tarjoa keitto sellaisenaan kinkkuvoileivän kanssa tai soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele sosekeitto pannulla paistetulla hävikkijoulukinkulla.
Vinkki! Koristele keitto pussinpohjasiemenillä, paistetulla lehtikaalilla, ranskankermalla tai kuivatuista leivistä valmistetulla krutongilla.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 118 kcal/annos
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 523.9 mg
- Kalsium 45.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 23.1 mg
Ainesosat
-
100 gSiankinkku, silavoineen
-
100 gPurjo
-
3 kplPorkkana
-
100 gKukkakaali
-
2 kplPeruna, kuorittu
-
3 gMustapippuri
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
1000 gVesi, vesijohtovesi