Joulukinkun hävityspiirakka

8 annosta

Valmistusohje

Pohja
100 g rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
0,5 tl suolaa
3 dl grahamjauhoja
1 rkl vettä
Täyte
n, 200 g joulukinkkua tai kalkkunaa
2 paprikaa
1 sipuli
2 kananmunaa
2 dl maitotuotetta tai kasvipohjaista tuotetta. Käytä tähän esim. päiväyksen ohittanutta maitoa, ruokakermaa, ranskankermaa tai kaurakermaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 dl juustoraastetta

  1. Nypi margariini, suola ja jauhot sekaisin.
  2. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 astetta uunin alatasossa.
  4. Pilko kinkku ja paprika ja muut mahdolliset kasvikset ja sipuli pieneksi.
  5. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon päiväyksen ohittanut maito- tai kasvipohjainen valkea tuote sekä raastetut juuston kannat. Mausta pippurilla ja timjamilla.
  6. Siirrä pilkotut kasvikset ja kinkku esipaistetulle pohjalle.
  7. Kaada munaseos piirakan päälle.
  8. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 min, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  9. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 257 kcal/annos
  • Rasva 14.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Proteiini 11.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 267.6 mg
  • Kalsium 83.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 75.4 mg