Hävikkiwokki

Tähän wokkiin voit pilkkoa mitä tahansa kasviksia vihanneslokerostasi löytyy. Erityisen hyvin wokkiin sopivat suomalaiset varastokasvikset kuten kaalit, sipulit ja porkkana.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 litraa pilkottuja kasviksia esim. erilaisia kaaleja, paprikaa, sipulia, purjoa, kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
200 g härkäpapurouhetta tai muuta kasviproteiinia
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl makeaa chilikastiketta
0,5 dl vähäsuolaista soijakastiketta

  1. Pese, kuori ja suikaloi kasvikset.
  2. Kuumenna öljy wokkipannussa ja wokkaa kasviksia n 5 minuuttia. Jätä kasvikset napakoiksi.
  3. Sekoita makea chilikastike ja soijakastike keskenään ja lisää wokkiin.
  4. Lisää joukkoon kasviproteiini ja siemenet ja kuumenna.
  5. Voit tarjoilla nuudelien tai ateriajyvien kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 273 kcal/annos
  • Rasva 11.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41 g
  • Sokerit 19.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Natrium 520.7 mg
  • Kalsium 145.1 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 173.3 mg