Hedelmäpaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_hedelmasalaatti_vaaka_h.jpg
Hedelmäpaistos
Valmistusohje
4–5 omenaa, päärynää tai banaania (tähän sopivat myös ylikypsät hedelmät)
1 dl pakastemarjoja (esim. puolukka tai mustikka)
2 dl sokeria
2 viipaletta kuivahtanutta leipää murennettuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai mysliä
1 tl kardemummaa
125 g margariinia
- Kuori ja paloittele hedelmät kulhoon.
- Sekoita joukkoon puolet sokerista. Kaada sokeroidut hedelmät voideltuun vuokaan.
- Sekoita toisessa kulhossa loput sokerista, leipämurut, vehnäjauhot, mysli ja kardemumma.
- Nypi margariini kuivien aineiden joukkoon.
- Ripottele muruseos hedelmien päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Valmista kardemummavaahto vaahdottamalla kaurakerma tai kuohukerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.
- Tarjoile hedelmäpaistos kardemummavaahdon kanssa.
0.74 kg CO2 ekv
- Energia 651 kcal/annos
- Rasva 26.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
- Proteiini 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 98.2 g
- Sokerit 58.7 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 232.2 mg
- Kalsium 48.6 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 13.8 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
125 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlKardemumma
-
7 rklKaurahiutale
-
100 gVehnäjauho, valkoinen
-
2 viipaleLeipä, vehnä
-
14 rklSokeri
-
7 rklPuolukka
-
1 kplBanaani, kuorittu
-
170 gPäärynä, kuorittu
-
320 gOmena, kotimainen, kuorittu