Hedelmäpaistos

4 annosta

Valmistusohje

4–5 omenaa, päärynää tai banaania (tähän sopivat myös ylikypsät hedelmät)
1 dl pakastemarjoja (esim. puolukka tai mustikka)
2 dl sokeria
2 viipaletta kuivahtanutta leipää murennettuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai mysliä
1 tl kardemummaa
125 g margariinia

  1. Kuori ja paloittele hedelmät kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon puolet sokerista. Kaada sokeroidut hedelmät voideltuun vuokaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa loput sokerista, leipämurut, vehnäjauhot, mysli ja kardemumma.
  4. Nypi margariini kuivien aineiden joukkoon.
  5. Ripottele muruseos hedelmien päälle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
  7. Valmista kardemummavaahto vaahdottamalla kaurakerma tai kuohukerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  8. Tarjoile hedelmäpaistos kardemummavaahdon kanssa.
Hiilijalanjälki
0.74 kg CO2 ekv
  • Energia 651 kcal/annos
  • Rasva 26.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 98.2 g
  • Sokerit 58.7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 232.2 mg
  • Kalsium 48.6 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 13.8 mg

Testattu Marttakeittiössä